Természetes alapú szappanok vs. antibakteriális szappan

indiai citromfű
Bőrápoló receptek illóolajok segítségével
2019-11-18
Hámlasztás
Hámlasztás, testradírozás tippek
2020-03-25
természetes szappanok

Sokan használnak antibakteriális szappant, mert azt gondolják, hogy megfogja védeni őket és gyermekeiket a betegségtől, baktériumoktól. Meglepő lehet azonban az igazság, ha tisztába kerülünk vele, hogy az antibakteriális szappan valójában mit tartalmaz.

Valójában jobb döntést hozunk, ha természetes szappant és meleg vizet használunk, hogy tisztán tartsuk a kezeinket és ezzel távol tartsuk a baktériumokat.

Megvizsgáltuk, hogy az antibakteriális szappan miért nem a legjobb megoldás kezeink tisztaságának megőrzésére, valamint azt, hogy milyen előnyökkel jár a természetes alapú szappan. Lássuk, mit tapasztaltunk! 🙂

Miét használjunk természetes szappant?

Otthonunkban mi már semmilyen formában nem használunk antibakteriális szappant, csak természetes és szerves bázisú szappanokat.

Tudom, hogy ez kissé őrülten hangzik, de erre jutottunk, és döntésünket tények és a tudomány is alátámasztja.

Sokak számára a szupermarketből vagy a gyógyszertárból vásárolt antibakteriális szappan bőrének túl durva, melyet a bennük található vegyszerek okozhatják.

Ez kiütéseket, irritációt, viszketést és fájdalmat okozhat és ezek közül egyik sem élvezetes…

Még akkor is, ha nem jelentkeznek ilyen problémák az antibakteriális szappan használatánál, a benne található vegyi anyagok idővel hihetetlenül szárazzá tehetik a bőrünket. Ez a bőr repedezéséhez vezet különösen a téli hónapokban.

A természetes és szerves bázisú szappanok, mint a miénk is: vegyi anyagok nélkül készült és a szappanban használt növényeket növényvédő szerek nélkül termesztették.

Használatukkal nagyszerű lehetőséget adunk a bőr hidratálására és tisztítására úgy, hogy közben elkerülhetjük kellemetlen bőrirritációkat.

Miért javaslom, hogy hagyd abba az antibakteriális szappan használatát?

Az *FDA (US Federal Drug Administration) kijelentette, hogy nincs elegendő tudományos bizonyítéka annak bizonyítására, hogy az antibakteriális szappanok miért jobbak a betegségek megelőzésében, mint az egyszerű természetes szappan és a víz.

Az antibakteriális szappan előnyeit még mindig nem bizonyították tudományosan, és úgy tűnik, hogy további problémákat okozhatnak. Valójában az FDA felismeri és bejelenti, hogy az antibakteriális szappanok olyan kémiai összetevőket tartalmaznak, beleértve a triklozánt és a triklokarbánt, amelyek ártalmasak lehetnek.

Ezeket a vegyszereket hosszú távon nem tartják biztonságosnak a napi használatra, különösen gyermekek számára! Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ezek a kémiai összetevők biztonságosak lennének, sőt, egyes gyártók már elkezdték eltávolítani termékeiket az üzletpolcokról, amelyek ezeket a vegyi anyagokat tartalmazzák.

A természetes szappanok előnyei

# 1. A természetes alapú szappan előállítása során az egyik fontos szempont, hogy általában kegyetlenségmentes vagyis állatkísérletek nélkül kerülnek forgalomba.

A Szappan Nekem szappanjai is természetesen ilyenek. Ez azt jelenti, hogy az összetevők egyikét sem tesztelik állatokon, mielőtt azokat a nyilvánosság számára értékesítik. Nem tudnék hiteles lenni, ha nem saját magamon tesztelném szappanjainkat. 🙂

# 2 A természetes alapú szappan sokkal gyengédebb a bőrhőz, ideális azok számára, akiknek érzékeny a bőre.

Az antibakteriális szappan kiszáríthatja a bőrt, ami idővel nagyon kényelmetlen lehet, különösen a kicsik számára.

Sokan szeretik, hogy a természetes alapú szappan segíti a bőr természetes hidratálását, miközben a bőr és a kéz selymesen puha lesz.

természetes szappanok
Üde menta uborka szappan

# 3 Nincs vegyszer vagy peszticid.

Az egyik legnagyobb előny, hogy szappanjaink nem tartalmaz vegyi anyagokat vagy rovarirtókat.

Az összes összetevő természetes, és a növények vagy gyógynövények, pigmentek teljesen mentesek bármilyen rovarirtótól.

Fontos, hogy amikor kezet mosol, nem szabad kitenned a bőrödet, olyan természetellenes vegyszereknek, melyek a bőrödbe felszívódhatnak.

# 4 Természetes antibakteriális tulajdonságok

A természetes szappanokban található természetes olajok közül sok antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a természetnek megfelelően működnek, és teljesen naturálisak, tehát nincs kockázata a szintetikus vegyi anyagoknak való kitettségnek.

Ráadásul a szappan gyakran magában foglalja az esszenciális és szerves olajokat, amelyek a növényekhez tartoznak. Ezek elősegítik a nyugtató hatást és megvédik a kezünket a baktériumoktól.

# 5 Környezetbarát

A természetes szappan szintén környezetbarát.

Ez részben annak a ténynek a következménye, hogy nem készülnek peszticideket és vegyi anyagokat a készítésében, hanem azért is, mert sokkal biológiailag lebonthatóbbak, mint antibakteriális társaik, és nem tartalmaznak szintetikus vegyi anyagokat!

Összefoglalva

A természetes szappanok használata határozottan a legjobb módja annak, ha olyan tisztálkodó terméket keresel, amellyel gyengéd  lehetsz a bőrödhöz és biztonságosan tudja használni az egész család. 🙂

Comments are closed.