Fűszeres szappan
Fűszeres vörösboros illanás szappan 80g
2019-04-08
Kókusz szappan
Kókuszvirág szappan 80g
2019-04-08

Üde menta uborka szappan – 80 g

1050 Ft
1313 Ft /kg

Összetevők: Olívaolaj, kókuszolaj, szőlőmagolaj, uborkalé, zabpehelyliszt, spirulina/zöld micapor (természetes pigment), titán-dioxid (fehér ásványi pigment), borsmenta és citronella illóolaj.

Természetes  összetevőkből álló, tartósító szerektől mentes szappan.

Tömeg: 80-100 g

A szappanok mérete és formája eltérhet, attól függően, hogy milyen formában kerül kiöntésre.

Elfogyott

Leírás

Az uborka, vagy népiesen ugorka (Cucumis sativus) lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) tartalmaz, ezáltal kitűnő szomjoltó és kalóriatartalma is különösen alacsony: 10 kcal (42 kJ) 100 g-ban. Sokféle vitamint tartalmaz (a B-csoport összes vitaminját, C-vitamint [8 mg 100 g-ban], némi A-elővitamint és E-vitamint).

Igen, szerintem minden konyhában megtalálható az uborka, legalább egy jó  kovászos, vagy savanyított formában. De mi a helyzet, ha az uborkát nem belsőleg, hanem külsőleg alkalmazzuk.

Az uborkalevet külsőleg és belsőleg egyaránt használhatjuk, mellyel egyértelműen nagyon jót teszünk szervezetünknek és a bőrünknek is. Ha megisszuk, kellemes üdítőhöz jutunk, emellett magas vitamin és ásványi só tartalma biztosítja számunkra a jó közérzetet.

Rovarcsípés esetén a péppé zúzott uborka hűsítőleg hat. Régen a nők előszeretettel alkalmazták felszeletelve napégett bőrre, enyhítette azt, ami meggátolta a felhólyagosodást.

Az uborkalé szépítőszerként is kiváló, a gyógyászatban egyes bőrápoló termékek alapanyagában is megtalálható. Kozmetikumként is népszerű, az uborkakrém, illetve uborkaszesz üdébbé teszi a bőrt, fiatalító hatású. A kozmetikusok szerint leginkább az ödémás szem környékének ápolására használható a friss uborka.

Mennyi jótékony hatás! Miért ne kerülhetne a szappanba is?! Igen ez a szappan uborka levet és uborka pépet is tartalmaz, megnövelve jótékony hatását egy kellemes “friss” menta illattal, mely természetesen 100% tisztaságú.

Illatozd meg az üde menta uborka szappant és megérted milyen vidéken kinyitni reggel az ablakot és megízlelni a tiszta, szmog mentes szellő üdítő illatát egy kis menta fuvallattal.

Ha bizonytalan lennél, nézd meg az üde menta uborka szappan alapanyagai közül néhánynak jótékony hatását:

Olívaolaj: Kémiai felépítésében minden más természetes olajnál közelebb áll a bőr által kiválasztott természetes faggyúhoz.Kiválóan hidratál, főleg száraz bőr esetében. Biztosítja a bőr puhaságát, simaságát, megerősíti és feszesíti a bőrt.

Szőlőmagolaj: Segít a bőr regenerálásában, mivel enyhe összehúzó és fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van.

További információk
Tömeg 100 g