Szappan shop

Levendulaolaj 100% tisztaságú – 10 ml
2018-09-25
édes narancs illóolaj
Édesnarancs olaj – 10 ml
2019-04-02

Mandarin ajakbalzsam – 5ml

750 Ft
150 Ft /ml

Összetétel: Kókuszolaj, kakaóvaj, olívaolaj, méhviasz, mandarin illóolaj

Kiszerelés: Műanyagból készült, áttetsző, csavaros ajakír tok, vagy hengeres alakú menetes fehér tégely. Menetes nyaktípusú, megfelelően záródó tetővel. Nincs benne lapka, vagy betét.

cc. 5- 5,5 ml űrtartalmú.

A kiszerelés eltérő lehet, a készlettől függően csavaros ajakírtok, vagy hengeres tégely.

Elfogyott

Leírás

Kókuszolaj, kakaóvaj, olívaolaj, méhviasz tartalmú ajakápoló balzsam. Mennyi remek összetevő egy kis tégelybe zárva, mely hidratál, ápol és a napsugárzás káros hatásai ellen is védi ajkunkat a növényi zsiradékok, vajak természetes erejével egy kis citrusos mandarin illattal.

A kókuszolaj/kókuszzsír a kókuszpálma szárított húsából természetes eljárással készül. A hiedelmekkel ellenben illat és ízmentes. Bár személy szerint egyáltalán nem bánnám, ha íze és illata is kókusztól áradna. Évek óta használjuk a családban főzésre és természetesen szappan és ajakbalzsam alapanyagaként. E mellett kiváló testápolásra, hajvég ápolásra. Állagát tekintve nem szabad meglepődni, hogy télen a hűvös, hideg napokon megdermed, ilyenkor hasonlít leginkább a sertészsírhoz. Forró nyári napokon a hő hatására természetesen hígabb, folyékonyabb állagú. Annyi biztos, hogy felforrósítva se veszíti el jótékony hatását. Együk, vagy kenjük magunkra, hajunkra a jótékony hatását látni fogjuk magunkon.

A kakaóvaj kiváló csoki alapanyag, de a kakaóvajat a gyógyszeripar és a kozmetikai ipar is használja. Előszeretettel használom én is szappan és ajakbalzsam alapanyagként, de még testápolásra is. Megtalálhatjuk még napozó kozmetikumokban,  smink készítményekbe, éjszakai tápláló krémekbe, testkrémekbe, vajakba, bőrvédő kenőcsökben.

A legjobb természetes „bőrnedvesítőnek” is tartják. Öregedéslassító, hidratáló, napvédő hatása közismert. Bőrfeszesítő, nagyszerű striagyilkos, ekcémás, dermatitises bőr ápolására is kiváló, továbbá enyhe sérülésekre, rovarcsípésre. A kakaóvajat önmagában vagy más olajokkal elegyítve bátran használhatjuk hajunkra, testünkre, hiszen bőrápoló, bőrpuhító, bőrfeszesítő, hidratáló tulajdonsága közismert. Illata egyértelműen mesés csokoládé, melyet azonnal felfalnék, bár kapható dezodorált változat is. Természetesen én a 100%-os kakaóvajat szoktam használni, mely isteni csokiillattól árad. Létezik étkezési célra szánt változat is, melyet pasztillaként árulnak.

Előszeretettel használom fürdés után testápolásra, az előzetesen felmelegített és szilikon formába kiöntött kakaóvajat, mely hűtőbe helyezve megdermed. A fürdést követően ezt előveszem és átsimítom a testemen. A kakaóvaj a test melegével érintkezve enyhén megolvad, így könnyen eloszlathassuk a bőrünkön.

Az olívaolajat szerintem nem kell bemutatnom, hiszen az egyik közismert olaj, melyet szinte minden konyhában megtaláljuk. A Kókuszolaj és a kakaóvaj külső és belsőleg alkalmazott jótékony hatása mellett az olívaolaj is beállhat a sorba. Nem csak salátáink és ételeinkbe alkalmazhatjuk hanem testápolásra, hajunkra, ajkunkra és természetesen szappan alapanyagként. A kókuszolaj mellett az olívaolaj a fő alapanyag az elkészített szappankáimnak. A hidegen sajtolt extra szűz változat található az ajakbalzsamban és a szappanokban.

A méhviasz az ajakbalzsam továbbá a natúr kozmetikumok alapanyaga.  Gyógyszerkönyvi tisztaságú természetes viasz hidratáló, bőrfeszesítő, regeneráló, hegképző, gyulladásgátló hatással bír. Sokoldalúan használható testápolókba, megfázás ellen légzést könnyítő bedörzsölő balzsamként, vagy orrkenőcsként.

Próbáld ki és meglátod nem fogsz csalódni. Rendeld meg most.