Levendula aromavíz 250 ml
2018-09-25
ajakápoló
Mandarin ajakbalzsam – 5ml
2019-03-02

Levendulaolaj 100% tisztaságú – 10 ml

1400 Ft
140 Ft /ml

100% tisztaságú orvosi levendula (Lavandula angustifolia)

Kiszerelés: 10 ml

Elfogyott

Leírás

Lavandula angustifolia más néven orvosi levendula virágos szárából vízgőz desztillációval előállított  illóolaj. A levendula illata nyugtató és lazító hatású, így hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben elaludjunk és nyugodtabban pihenhessünk. Vérnyomáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik. A levendula a görcsösen megfeszülő izmokat is képes ellazítani, ami szintén enyhíti a fájdalmat.

Felhasználási javaslatok:

-aromalámpában légfrissítőnek, fertőtlenítésre

-párnára csepegtetve mély alváshoz

-halántékba masszírozva fejfájás csökkentésére

-kisebb égési sérülések esetén, hűtés után fájdalomcsökkentésre, hámregenerálásra

– idegrendszer kiegyensúlyozására, lelki görcsoldásra

– fertőtlenítő hatása miatt pattanások, fertőzések, csípések kezelésére

– arckrémek, szappanok, testápolók kedvelt alapanyaga

–  ellazulást elősegítő aromafürdő készítéséhez

Én mindig magammal viszem a levendula aromavízzel együtt hosszabb utazásaimra, főleg ha a légi közlekedéssel megoldható. Gyakran használom a repülőn a száraz levegő miatt az arcom hidratálására, illetve hogy nyugtassam a bőrömet és a lelkemet. Nagyon szeretem az illatát. Ha a levendula intenzív, sajátos illatát megkedveled, mindig veled marad és biztos, hogy valamilyen formában megtalálható lesz az otthonodban szappanként.

A levendula szappanom illatát is ennek az illóolajnak köszönhetem, a mellett, hogy alapanyagként az aromavíz is felhasználásra kerül.

Fontos tudni, hogy a 100 tisztaságú olajok és aroma/illóolajok között különbséget kell tenni. Alapvető különbség, hogy az aroma, kimondottan illatosításra szánt illóolajok ideálisak párologtatáshoz, otthonok illatosítására, de nem alkalmasak, hogy külsőleg bőrbe dörzsöljük, esetleg szappanba illatanyagként felhasználjuk. A 100% tisztaságú illóolajok, mind a levendula illóolaj nem igényel hígítást, csupán néhány csepp eloszlatva a bőrünkön jótékonyan, nyugtatólag hat testnek és léleknek egyaránt, de illatosításra is tökéletes választás otthonunkba.

Hűvösebb napokon javaslom próbáljátok ki bevált receptemet: fogj egy csatos,vagy jól lezárható üveget, tégy bele natúr,nem illatosított fürdősót. Ne rakd telel az üveget, hogy a fürdősónak legyen egy kis mozgási lehetőse az olaj elkeveréséhez. Önts egy üveg levendula olajat a fürdősóval majdnem teletöltött üvegbe, zárd le és rázd össze. Akár munkából hazatérve, ha van egy fél órád, hogy ellazulj, kiereszd a gőzt csak nyisd ki a levendulaolajjal átitatott fürdősóval teli üveget,dobj a fürdővízbe 2 maroknyit belőle. Miután feloldódott a vízben a fürdősó, feküdj el benne és élvezd a levendula átható, intenzív, tiszta, friss, nyugtató illatát. Egy jó zenei aláfestéssel képzeletben el is repülhetsz álmaid szigetére. Személy szerint Kuba partjaira repülök újra és újra, ha egyedül vagyok, de ha “életem értelme” is csatlakozik hozzám, az otthon szigeténél nincs is jobb, hiszen velem van.