Barack szappan – 80 g
2018-09-07
Levendula aromavíz 250 ml
2018-09-25

Levendula aromavíz – 120 ml

850 Ft
7083 Ft /liter

Összetevők: levendula párlat, desztillált víz

Két fajta méretben kapható áruházunkban: 120 ml és 250 ml-es kiszerelésben.

A 125 ml-es kiszerelésben pumpás adagalófejes PET flakonokba csomagoltuk.

Elfogyott

Leírás

A levendulaolaj készítésének mellékterméke az úgynevezett aromavíz, melyet ma még sokkal kevesebben ismernek, mint magát az illóolajat. Az aromavíz a levendulaolaj lepárlása során keletkezik, amikor a növényre vízgőzt eresztenek, és a forró gőz kioldja az aromákat. Majd a hűtés során lecsapódó gőz olajra és vízre válik szét, de mindkettő tartalmazza az értékes hatóanyagokat.

A levendula aromavíz nyugtató,stresszoldó,gyulladáscsökkentő hatású. Használható arc- és testpermetként, tonikok, pakolások alapanyagaként, a babaápolásban vagy akár térfrissítésre, ruhák illatosítására is.

Tulajdonságok: hűsítő, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, feszültségoldó, sebtisztító

Felhasználási javaslatok:

  •  A kozmetikában külsőleges használata ideális minden bőrtípusra, különösen ajánlott az érzékeny, irritált bőrre. Használható arctonikként, sminklemosóként, a dekoltázsra permetezve kiváló hidratáló.
  • Férfiaknál a borotválkozás előtt és után használva csökkenti a gyulladást.
  • Kiválóan alkalmazható a babaápolásban az irritált, kipirosodott popsi kezelésére, pelenkakiütésre, a fürdővízhez keverve (1 evőkanálnyit) nyugtató hatás.
  • Nyugtatja a testet és a lelket, használható testpermetként, borogatásként a fejre, vállra, nyakra csökkenti a stressz tüneteit és a fejfájást, a szobában, autóban térfrissítésre, ruhák illatosítására.
  • Arckrémek, szappanok, dezodorok kedvelt alapanyaga.
  • Vasalóba töltve remek illatot biztosít ruháidnak
  • Rovarcsípéseket csillapítja, segíti a horzsolások és kisebb sebek gyógyulását.
  • Párnákra, ágyneműre fújva segíti az alvást.
  • Enyhíti a napozás okozta leégést.

Én mindig magammal viszem a levendula illóolajjal együtt hosszabb utazásaimra, főleg ha a légi közlekedéssel megoldható. Gyakran használom a repülőn a száraz levegő miatt az arcom hidratálására, illetve hogy nyugtassam a bőrömet és a lelkemet. Nagyon szeretem az illatát. Ha a levendula intenzív, sajátos illatát megkedveled, mindig veled marad és biztos, hogy valamilyen formában megtalálható lesz az otthonodban szappanként, légfrissítőként, vagy testpermetként, de még párod is megkedvelheti és rendszeres használójává válhat mikor borotválkozik.