szegfűszeg illóolaj
Szegfűszeg illóolaj – 10ml
2019-04-07
Fűszeres szappan
Fűszeres vörösboros illanás szappan 80g
2019-04-08

Fahéj illóolaj – 10ml

1090 Ft
109 Ft /ml

Fahéj  (Cinnamomi cassiae, Cinnamomum cassia) 100%-os illóolaj

Illata: tüzes, édes fűszeresen keleties aljegyekkel.

Gyártó: MediNatural
Kiszerelés: 10 ml

Elfogyott

Leírás

A MediNatural illóolajok szigorú, gázkromatográfiás, valamint fizikai, kémiai, mikrobiológiai megfelelőségi vizsgálatnak alávetett, laboratóriumban bevizsgált 100%-os természetes illóolajok, amelyek semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak.

fahéj illata meleg, fűszeres és édes. Különösen ha borzongunk, betegnek érezzük magunkat, fázik a lelkünk, akkor tanácsos az illatlámpába fahéjolajat tenni. Összehúzó, fertőtlenítő, a bőr vérkeringését serkentő melegítő hatása miatt narancsbőr elleni, és bőrfeszesítő kozmetikai készítmények hatóanyagaként előnyös az alkalmazása.

Felhasználási javaslat: légterek frissítése, aromalámpa,masszázs, szájvíz, öblögetés, szappanok illatosítása.

Antivirális és antifungális hatású ennek köszönhetően fahéj illóolaj alkalmazásának legfontosabb területei a hűléses megbetegedések, légúti fertőzések és szájüregi gyulladások. (Aetheroleum cinnamomi oil).

Nézzük felhasználási területeit kicsit részletesebben

Párologtatás: cseppentsen 4-6 csepp olajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba! Hangulatjavító, izgató, inspiráló hatású. A fahéj illata meleg, fűszeres és édes. Különösen, ha borzongunk, betegnek érezzük magunkat, fázik a lelkünk, akkor tanácsos az illatlámpába fahéjolajt tenni. Ez az olaj kiválóan keverhető a narancsolajjal, ilang-ilanggal.

Masszázs: 0,5 dl napraforgóolajban elkeverünk 1-2 csepp illóolajat, és a bőrbe masszírozzuk. Lazító, frissítő, bőrvörösítő hatású. Cellulitiszes bőrre kiváló. Érzékeny bőr esetén a fahéj bőrpírt okozhat, óvatosan a cseppszámokkal.

Szájvíz, öblögetés: 1 csepp illóolajat elkeverünk 1 dl desztillált vízzel, majd ezzel öblögetünk. Antimikrobiális, fertőtlenítő (fahéjaldehid), parazita és vírusellenes, összehúzó hatású.

Jól keverhető az alábbi olajokkal: indiai citromfű illóolaj, narancs illóolaj, szegfűszeg illóolaj, ilang-ilang illóolaj.

Figyelmeztetések: 

Nem alkalmazható kisgyermekeknél 5 éves kor alatt, várandósság idején, valamint fahéj- és/vagy perubalzsam-allergia esetén.

Hosszantartó használata érzékeny bőr esetén bőrpír kialakulását okozhatja!

További információk
Tömeg 10 g