Szappan shop

ajakápoló
Mandarin ajakbalzsam – 5ml
2019-03-02
100% finomítatlan kakaóvaj – 100 g
2019-04-07

Édesnarancs olaj – 10 ml

990 Ft
99 Ft /ml

Természetes, hígítatlan, kiváló minőségű illóolajok.

Gyártó: Aromax
Kiszerelés: 10 ml

4 készleten

Leírás

Az édesnarancs illóolajat a narancsfélék családjába (Rutaceae) tartozó, Kínában őshonos, örökzöld édes narancsfa (Citrus sinensis) gyümölcsének külső terméshéjából nyerik ki hidegen sajtolással, majd ezt követő szűréssel és centrifugálással, mintegy 0,5-1% mennyiségben. Az olaj színe sárgától narancssárgáig többféle árnyalatot ad, illata édeskés.

A közérzet javító és fertőtlenítő hatású olaj fő alkotórésze a legalább 80-90%-ban jelenlévő limonén. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos édesnarancs illóolajat aromafürdő; inhaláció; masszázs- és fürdőolajok, valamint aromalámpás párologtatás formájában légtér fertőtlenítésre és frissítésre; nyugtalanság és szorongás oldására, alvászavarok megszüntetésére, illetve kozmetikai jellegű bőrpanaszok kezelésére használják.

Fontos illat összetevője a különféle friss, citromos alapillatú illatszereknek és parfümöknek.
Az édes narancs terméshéjából kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, de fényérzékenyítő hatású lehet.

Édesnarancs-csokoládé csók szappan egyik illat összetevője.

Személy szerint imádom ezt az illatot, annak köszönhetően, hogy édeskés citrusos, friss illata nyárat idéző szabadságot áraszt, így mosolyt csal arcomra, elodázva a stresszt és problémákat. Bátran állítom, hogy nyugtatólag hat a lélekre.

További információk
Tömeg 10 g