Bőrsimogató szappanjainkat természetes hozzávalókból készítjük.

Minden szappanunk kézzel készül és más és más!

Szappankészítéskor legszívesebben folyamatosan újabb és újabb illatváltozatokat próbálnék ki. Minden napszak, minden évszak más illatot hordoz. Mindig más illat inspirál vagy tölt fel a nap folyamán.


Minőségi illóolajok magyar őstermelőktől

Illóolajok („INCI:Fragrance”)

Az olajokat sajtolás vagy préselés útján nyerik ki különböző növényrészekből, magból, kéregből, gyökérből vagy akár a termésből, illetve annak héjából. A legjobb minőségű olajak szigorúan ellenőrzött gazdálkodásokból vagy ugyancsak ellenőrzött vadtermésztésből származnak. Ahhoz, hogy egy kiváló minőségű és magas hatóanyag-tartalmú olajat kapjanak, mindenképpen hidegen kell sajtolni az olajakat, így a jótékony hatóanyagok nem bomlanak le. A szappanokba felhasznált illóolajok kizárólag 100% tisztaságú, természetes olajok.

Ha szeretnéd kipróbálni az illóolajokat vagy már ismered csak kifogytál otthon belőle, hamarosan megvásárolhatod őket a webshopban.

Nézd meg kézműves szappanjainkat. Irány a szappan shop!

Alap olajok, amit akár élelmiszerként is fogyaszthatnánk

Lássuk milyen remek alapanyagokból is áll össze a szappan, illetve mi kell, hogy elszappanosodjon.

Illóolajaink mellé nézd meg kézműves szappanjainkat is. Irány a szappan shop!

Kakaóvaj

INCI: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

A kakaóvaj a kakaónövény magjainak zsírja. A kozmetikában a kakaóvajat bőrápoló adalékként adják arckrémekhez, masszázstömbökhöz, testvajakhoz és fürdőkészítményekhez. A szappanok szilárdabbak és sima felületűek lesznek tőle. Puhítja és bársonyossá teszi a bőrt, ideális száraz, igénybe vett bőr ápolására. Segít megelőzni a terhességi csíkok kialakulását, a meglévőket pedig halványítja.

Kókuszolaj

INCI: Cocos Nucifera (coconut) Oil

A kókuszolajat a kókuszdió húsából préselik, amelynek kb. 70%-a zsír. Mivel szobahőmérsékleten jellemzően szilárd halmazállapotú, gyakran kókuszzsírnak is hívják. Indiában a napi testápolás része, hogy az asszonyok a hajukba dörzsölik, hogy a nap ne száríthassa ki.

Mandulaolaj

INCI: prunus Amygdalus Dulcis (SweetAlmond) Oil

A mandulaolaj gyengéd, jól tolerálható, sokoldalúan felhasználható olaj. Minden bőrtípusra, még a bababőrre is alkalmazható. Nagyon enyhe illata van, ezért főleg aromakozmetikumokhoz jó, mert nem módosítja az illóolajok illatát. Személy szerint több éve szemfesték lemosáshoz 100%-os mandulaolajat használok. Eltávolítja a sminket, e mellett szembe kerülés esetén nem irritálja azt, nem okoz gyulladást, egyszerűen vízzel kimosható, mi közben a bőrödet is ápolja.

Olívaolaj

INCI: Olea Europaea (Olive) Oil

Szerintem nem kell bemutatni az Olívaolajat, hiszen minden konyhában megtalálható. A szépségápolásban ugyanaz a szabály, mint az ételeknél: csak hidegen sajtolt, natív extra jelzésű olívaolaj hordozza mindazon jó tulajdonságokat, amelyek ismertek róla. Az olívaolaj csak nagyon lassan szívódik be a bőrbe, miközben felpuhítja, ezért nagyon eredményesen alkalmazható érdes, száraz, korpás bőrre.

Sheavaj

INCI: Butyrosperum Parkii (Shea) Butter

A sheavaj (más néven karitévaj) a Nyugat-Afrikában a Felső-Nílus vidékéig elterjedt sheafa dióterméséből készül. Ott nő, ahol a kevés csapadék miatt más olajpálma már nem él meg. A sheavaj akár 11%-ban is tartalmazhat el nem szappanosítható anyagokat, ami nagyon pozitívan hat a bőrre, bársonyossá teszi és erősíti, megnyugtatja azt. Sok kozmetikai készítményben megtalálható, alkalmazható magában vagy más olajokkal kombinálva. Előszeretettel alkalmazzák a terhességi csíkok megelőzésére és a szoptatás alatti mellápolásra.

Szőlőmagolaj

INCI: Vitos Vinifera (Seed) Oil

Nagyon jó zsíros vagy vegyes bőrre. Gyorsan beszívódik, és a bőrt rugalmassá teszi, de nem hagy zsíros réteget rajta. Szabályozza a faggyútermelést. Segíti más hatóanyagok felszívódását, antioxidáns hatása révén öregedésgátló, így érett bőrre is megfelelő alapanyag lehet.

Nátrium-hidroxid

NAOH

A nátrium-hidroxid fehér, kristályos, szilárd anyag. Vizes oldatát hívják nátronlúgnak, más néven szappankő, lúgkő. A nátronlúg szükséges a zsiradékok elszappanosodásához. Ha az elszappanosodás folyamata lezárult, a nátronlúg elillant a szappanból. Elkészült a szappanunk és használhatóvá válik. Ennek ellenőrzésére van egy módszer, melyet „csóktesztnek” is neveznek. A csókteszttel a szappan anyagát, illetve a folyadékot vizsgáljuk a nyelvünk hegyével. Közvetlenül a szappanhoz tartjuk a nyelvünket és megnyaljuk. Ha egyszerűen csak rossz íze van (parfümös vagy szappanos), akkor kész a szappan. Ha bizsergeti vagy égeti a nyelvünket, van benne egy kevés nátrium-hidroxid. Ez azt jelenti, hogy nincs még kész a szappanunk.