Natúr szappan a vírusok és a baktériumok ellen

Kakaóbab termés
Kakaóvaj avagy természetes napvédő készítése házilag
2020-05-13
Gyömbérgyökér
Gyömbér a házipatika sztárja
2020-06-29
Kézmosas natúr szappan

A natúr szappan, illetve a szappanos kézmosás a leghatékonyabb módszer, hogy elpusztítsd a kezedre került vírusokat és baktériumokat. Ezt már mindenki kívülről fújja, hiszen a koronavírus megjelenésekor az egészségügyi szervezetek és minden média a kézmosásra hívta fel a figyelmünket. Mondhatjuk, hogy a csapból is ez folyt, de nem véletlenül. Mint szappankészítő gondoltam összeszedem nektek a lényeget. No lássuk is:

Nézzük hogyan ment meg minket a natúr szappan

Tüsszentéskor a vírushordozó nyálcseppek akár tíz méteres távolságba is eljuthatnak. Ezek a cseppek különböző felületeken kiszáradnak, de a kórokozók, vírusok aktívak maradnak, akár 24 óránál is tovább. Ezeket a felületeket, tárgyakat megérintve könnyen a kezed bőrére kerülhetnek a vírusok, mert az emberi bőr ideális felület a vírusok számára.

Mivel nagyon könnyen megtapadnak az elhalt hámrétegen és az apró résekben, ezért a sima vizes kézmosás nem megoldás ellenük. Azonban, és itt jön a lényeg: a szappan hatóanyagai feloldják a vírusok felszínét képező zsírréteget, így azok elpusztulnak, illetve inaktívvá válnak. A szappanos víz feloldja a bőrfelszínnel létrejött tapadást is, így az inaktív vírusok lemosódnak a kezünkről.

A szappanos kézmosás során tarts be néhány szabályt!

A kézmosás időtartama

Időre van szüksége a natúr szappannak, amíg feloldódik a vízzel, és persze idő kell neki a zsíroldáshoz és a vírusok likvidálásához is. Ez minimum húsz másodperc. Ne nézd közben az órádat, inkább dúdold el a Happy birthday-t, vagy füttyszólammal kisérve a Don’t Worry, Be Happy-t.

Fontos! Ha hideg vizet használsz minden lépés kétszer annyi ideig kell, hogy tartson, vagyis kétszer kell eldúdolnod a kiválasztott slágert közben. 😊

Legyél alapos kézmosáskor is!

Legyél alapos kézmosáskor is!

Ha nem mosod át a kezed teljes felületét maradhatnak aktív fertőző vírusok a bőrödön. Kezünkkel gyakran érintjük meg arcunkat, szemünket, szánkat, és meg is van a baj. Ezért ne legyél lusta, ne sajnáld az időt, és a slágereket a kézmosásra. Egyszer nézd meg ezt a videót, biztosan emlékeztetni fog később is az alaposság fontosságára.

Az alkoholos kézfertőtlenítők sem rosszak, de…

Az alkoholos kézfertőtlenítők szintén pusztítják a kórokozó vírusokat, azonban nehezebb szétoszlatni kezed teljes felületén, eljuttatni minden kis résbe. Az elpusztult, inaktív vírusok pedig nem mosódnak le, hanem ott maradnak a bőrödön. És sok esetben ki is marhatja a bőrödet újabb réseket, sebeket okozva. Legalábbis én mindig így járok vele. ☹

Válassz inkább természetes alapanyagú natúr szappanokat!

Most biztos azt gondolod, hogy hazabeszélek, de ami tény az tény…

A legtöbb drogériákban kapható tömeggyártású szappanban, kozmetikumban sok a mesterséges vegyszer, színezék, illatanyag. A bőrön keresztül felszívódó krémek, kozmetikumok gyakorlatilag rögtön lebomlás nélkül, szinte változatlan állapotban először a véráramba kerülnek, majd a szerveinkhez jutnak. A bőrön keresztül felszívódva nem találkoznak lebontó enzimekkel és a gyomorsavval sem, így ezek a káros anyagok a szervezetünkben felhalmozódva betegségeket okozhatnak.

Ilyen káros anyagok leggyakoribb előfordulással a mesterséges tartósítószerek, parabének, szulfátok, szilikonok a kőolajszármazékok, petroleumok, ásványi olajok (mineral oil), amik a benzin előállítás melléktermékei. Uh, ezeket még leírni is rossz volt…

Viszont az organikus alapanyagok és a természetes, kézműves termékek esetében a hangsúly nem a tömeggyártáson van, hanem a minél egészségesebb kivitelezésen. 😊 A Szappan Nekem natúr szappanokban biztosan nem találsz semmilyen borzasztó káros, mesterséges anyagot! 😊

Amikor a sok kézmosástól kiszárad a kezed…

Leegyszerűsítve két választásod van: vagy valamilyen hidratáló krémet használsz, vagy kipróbálsz olyan kézműves szappant, ami eleve tartalmaz bőrtápláló anyagokat. Kiválóak például a sheavajat és kakaóvajat tartalmazó természetes szappanok.

De ne állj meg itt! Legyen a natúr szappanod egészséges, természetes, bőrkímélő, vírus és baktériumölő és mellé még illatos is. 😊 Igen az illatok… Milyen bódítóan varázslatosak tudnak lenni a növényi kivonatok és illóolajok. Ez már egy másik téma és a különböző illatkombinációkról még hosszasan tudnék nektek írni. No de ezt majd egy másik blogcikkben! 😊

A hatékony kézmosáshoz a természet védelmező, gyógyító és tápláló erejét használd! A Szappan Nekem termékeibe belesűrítem neked, válassz bátran közülük, megtisztelsz vele!

Comments are closed.