Gyakran ismételt kérdések

Vásárlóink leggyakrabban az alábbi kérdéseket teszik fel a vásárlás előtt. Ha kérdése van lehetséges, hogy itt rögtön meg is találja rá a választ. Amennyiben az Ön által megfogalmazott kérdést nem találja az alábbiak között, küldje el nekünk e-mailben! Szívesen válaszolunk! :-)

1Rendelésemet hogy kapom meg?
Webshopunkban előre utalással tudsz rendelni FoxPost csomagautomatán keresztül. Miután leadod a rendelésed, elküldjük Neked a bankszámla számunkat ahová az utalást várjuk. A rendelés leadásakor válaszd ki, hogy melyik FoxPost csomagautomatába kéred a rendelésed. Az utalás beérkezése után ide fogjuk Neked továbbítani a csomagod! És ne feledd: a szállítási díjat 10.000 Ft értékű rendelés felett átvállaljuk! :-) A kérdések - válaszok alatt egy rövid videóban megnézheted miként tudod átvenni a csomagod a FoxPost automatából nagyon egyszerűen és kényelmesen.
2"Le tud járni" egy szappan?
Hivatalosan mindennek van szavatossága, amit előírnak a szabályok. Személy szerint használtam lejárt szappant és ugyanúgy viselkedett a bőrömmel, mint a le nem járt szavatosságú szappan. :-)
3A szappan száríthatja a bőrt? Mely szappanok szárítanak?
Nem szeretnék összehasonlító kritikákba bocsátkozni szappanok terén, de alapvetően a natur olajokat és zsírokat, illetve természetes illóolajokat tartalmazó kézműves szappanok nem szárítják a bőrt. Nagyanyáink régen disznózsírból készült szappannal fürödtek és mosták a ruhákat is.
4Mi történik a szappannal a lejárat után?
Előfordulhat, hogy kifehéredik, esetleg törékenyebb lesz az állaga. Ettől függetlenül, ha megfelelően van tárolva a lejáratot követően is lehet használni a szappant, de természetesen függ az összetételétől.
5A szappan megöli a baktériumokat?
A szappan tisztít, tehát nagy reményekkel a bőr felületén található koszt eltávolítja úgy, hogy a bőr normál állapotát is fenntartja természetes hatóanyagokkal.
6A szappan káros a környezetre?
A kézműves szappanjaink összetételükből adódóan nem károsak a környezetre.
7Ha szappanos a víz mosdás után károsítja a környezetet, ha kijut a természetbe?
A kézműves szappanjaink összetételükből adódóan nem károsak a környezetre vízzel keveredve sem.
8Veszélyes a szappanos víz az állatokra nézve pl.: halakra, méhekre nézve?
Rendeltetésszerű használattal nem károsítja a környezetet és az élővilágot. sem. Ettől függetlenül, nem gondolnám, hogy a halak szeretnének szappanos vízben úszkálni. :-)
9Lehet szappanbuborékot fújni a természetes alapú szappanokból? Kisgyerek is használná, ezért merül fel a kérdés. :-)
Meglátásom szerint igen. Ha visszagondolunk a szappanbuborék fújása nem új keletű dolog, csak ismét divatba jött, továbbá fejlesztették a használatát.
10Mit tegyünk, ha a szappan a szemünkbe megy?
Tiszta langyos vízzel óvatosan öblítsük ki.
11Mely szappanok nem veszélyesek a házi állatokra nézve?
Rendeltetésszerű használattal nem ártalmas egyik kézműves szappanunk egyetlen élőlényre sem. Nyilván nem javaslom elfogyasztását, de tisztálkodásra ugyanúgy használható háziállatok számára is.
12Alkalmasak a szappanok hajmosásra vagy fogmosásra is?
A szappan alapvetően tisztításra szolgál a mellett, hogy az összetevőktől függően ápolja is a bőrt. Hajmosásra azok a szappanok alkalmasak, melyek összetevőjüknél fogva alkalmasak erre a célra.
13Ehetőek a szappanok?
Személy szerint nem kóstoltam, de szerintem nem lehet, egy gasztronómiai élmény☺ Én nem javaslom. :-)
14Tetoválás után alkalmazhatóak a szappanok?
A tetovált bőrt mindig óvatosan kell kezelni, tekintettel, hogy gyakorlatilag egy felületi sérülésről beszélhetünk, melynek - mint minden sebgyógyulásnak – van egy varasodási ideje. Ettől függetlenül tapasztalatból mondom, hogy semmi problémád nem adódik, ha szappannal megtisztítod a tetoválást, de a következő napon. Ettől függetlenül javasolt gyógyhatású krémek alkalmazása a tetováláson a tisztítást követően, amíg be nem gyógyul.
15A friss tetoválást érheti szappanos víz?
A friss tetoválást, személy szerint nyugtató krémmel ápolnám és pihentettem. A bőr amúgy is ki lett téve irritációnak.
16Lehet ruhákat is mosni a szappanokkal?
Személy szerint az én nagymamám, szappannal mosta a ruhát. Ha belegondoltok, a régi korokban nem volt választék a mosószerek, folyékony mosófolyadékok, kapszulák és mosódiók közül, csak a mosószappan volt. A legjobb mosószappan alapanyaga a disznózsír.
17Szappan és a tusfürdő között mi a leglényegesebb különbség?
Ha szappan akkor beszélhetünk a hagyományos szilárd szappanról és a folyékony szappanról. A természetes alapanyagokból készült folyékony szappanok is gyakorlatilag tusfürdők.